Noc kostelů ve Strupčicích již počtvrté

Kostel sv. Václava ve Strupčicích se k projektu Noc kostelů připojil již počtvrté. Jeho dveře se širší veřejnosti otevřely v pátek 25. května 2018 od 18 do 20 hodin. Program zahrnoval vystoupení smíšeného pěveckého sboru Aurum z Chomutova pod vedením sbormistryně Mgr. Magdy Martincové, nechybělo malé občerstvení, spojené s ochutnávkou mešního vína a krátká ukázka zvuku zdejších varhan v podání Anežky a Vaška Rösslerových, následovalo vyprávění starosty obce, pana Luďka Pěnkavy, o zážitcích z jeho loňského několikadenního pobytu v Indii a Thajsku, spojené s promítáním pořízených fotografií a krátkých videí z cesty, závěr patřil volné prohlídce kostela s možností výkladu. Pořadatelem zdejší Noci kostelů byl místní Spolek přátel památek obce Strupčice. Průvodcem večera byla Ing. Michaela Rösslerová a pan Miroslav Rokoš. Do kostela zavítalo celkem 55 osob, z toho 3 pořadatelé, 25 sboristů a sboristek a 27 návštěvníků, většinou lidí, kteří kostel běžně nenavštěvují. Atmosféra dvouhodinovky byla příjemná a neformální. Zajímavou tečkou za celou akcí bylo závěrečné rozsvícení svíček, které pak do noci svítily před kostelem.